Tingsdomartjänst (T13)

Vid Ålands tingsrätt ledigförklaras en ordinarie tjänst som tingsdomare.

Tingsdomaren kommer att arbeta främst med brottmål men även med övriga vid tingsrätten anhängiga ärenden och mål.

Föreskrivna behörighetskrav och föreskrivna krav på språkkunskaper Till domare kan utnämnas rättrådiga finska medborgare som avlagt annan högre högskoleexamen i juridik än magisterexamen i internationell och komperativ rätt och som genom sin tidigare verksamhet vid en domstol eller i andra uppgifter har visat att de har sådana insikter i tjänstens uppgiftsområde som en framgångsrik skötsel av tjänsten förutsätter och behövliga personliga egenskaper (domstolslag 10 kap 1 §).

Av sökanden krävs fodras utmärkta kunskaper i att använda svenska i tal och skrift samt nöjaktig förmåga att förstå och i tal använda finska (SRF om de språkkunskaper som krävs av statsanställda i landskapet Åland 1218/2007 5.1 §).

Av sökanden förväntar vi oss

Vi förväntar oss att du som sökande är väl förtrogen med de arbetsuppgifter som ingår i tjänsten och att du behärskar det elektroniska domstolsförfarandet. Det är meriterande om du har mångsidig juridisk erfarenhet.

Förmåner

Företagshälsovård, motions- och lunchförmåner.

Förtydliganden

Med den sökandes samtycke kan göras en begränsad säkerhetsutredning av personen som väljs till tjänsten eller uppgiften (säkerhetsutredningslagen 726/2014). Specifikare information om förfarandet och rättigheterna för den som utredningen gäller finns på adressen https://supo.fi/sv/framsida Den valda personen ska före utnämningen lämna en redogörelse för sina bindningar (statstjänstemannalagen 8 a §).

Tjänsten ledig fr.o.m. 1.9.2024 och kan tillträdas enligt överenskommelse.

Lön: 5 487,37 €/mån. Utöver grundlönen kan det betalas ett erfarenhetstillägg på 5-30%.

Läs mer om tjänsten här : https://valtiolle.fi/fi/tyopaikat/tingsdomartjanst-t-13-vid-alands-ting…

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
ons, 09/25/2024 - 03:00 kl. 16:15
Arbetets varaktighetTjänsten är gemensam för ämbetsverket
ArbetstidAnnan
Lön5 487,37 €/mån
Skicka ansökan till

Vi vill i första hand ha ansökningarna elektroniskt via Valtiolle.fi. Du kan dock söka denna arbetsplats även genom att skicka din ansökan till registratorskontorets postadress. Både i ansökan och på kuvertet ska du ange ID-numret för uppgiften du söker. Brevet ska vara framme senast då ansökningstiden går ut.

Domstolsverket registratorskontoret

PB 100

00085 Domstolsverket

Kontakta

Kontaktinformation

Lagman Kristina Fagerlund, +358 295 650 259