Socialhandledare, Boendestöd

Kommunernas socialtjänst k.f. (KST) söker nu en engagerad socialhandledare för en tillsvidareanställning på 100 % vid vår enhet för Boendestöd.

I denna roll får du en unik möjlighet att göra en verklig skillnad i vardagen för personer med psykisk, intellektuell, neuropsykiatrisk och/eller fysisk funktionsnedsättning samt missbruksproblematik.

Arbetet utgår från vårt kansli på Mariegatan i Mariehamn, men du kommer att tillbringa största delen av din arbetstid ute hos klienterna i deras hem runt om på Åland. Du stöder dem med viktiga delar av deras vardag, såsom hushållssysslor, myndighetskontakter och fritidsaktiviteter. Arbetet är självständigt och kräver ett stort ansvarstagande, där ditt stöd blir avgörande för att skapa en trygg och meningsfull tillvaro för våra klienter. Du kommer även att bistå den övriga personalgruppen i enskilda klientärenden samt ha vissa administrativa uppgifter och fungera som föreståndarens ställföreträdare.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i nära kontakt med både kollegor och klienter. Flexibilitet och förmågan att se varje möte som en möjlighet till lärande och utveckling är viktiga egenskaper för denna roll. Erfarenhet av liknande arbete och kunskap om olika funktionsvariationer är meriterande.

Som arbetsgivare erbjuder vi en positiv och inkluderande arbetsgemenskap där du får möjlighet att utvecklas inom ditt yrke och bidra till en bättre vardag för våra klienter. Vi tillhandahåller också friskvårdsförmåner, inklusive massage, kultur och motion samt företagshälsovård på allmänläkarnivå.

För att vara behörig för tjänsten krävs en lämplig yrkeshögskoleexamen inom det sociala området i enlighet med 8§ landskapslag (2020:24) om yrkesutbildade personer inom socialvården, samt registrering hos Valvira.

Körkort är ett krav.

Anställningen är på 100 % av heltid i periodarbetstid. Prövotid tillämpas och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Lönen är 100 % av 3033,79 € samt eventuella erfarenhetstillägg, och arbetet inleds enligt överenskommelse.

Om du känner igen dig i beskrivningen och är redo att anta en givande utmaning, ser vi fram emot din ansökan.

Kommunernas socialtjänst k.f. har hand om all kommunal socialvård, förutom äldreomsorg. Förbundet ska främja invånarnas hälsa och välfärd samt sträva efter en likvärdig service i alla kommuner. Vi har ca 300 anställda och är indelad i verksamhetsområdena; tidigt stöd för barn och familj; barnskydd; vuxensocialarbete; funktionsservice; samt organisationsstöd.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
ons, 09/25/2024 - 03:00 kl. 15:00
Arbetets varaktighettillsvidare
Arbetstid38,25 h/v (periodarbetstid)
Kontakta

Föreståndare Lilian Tessler-Tronestam, 018-532 941, lilian.tessler-tronestam@kst.ax