Projektledare vid kulturbyrån

Vi söker en projektledare för tre år till projektet Innovativ kompetens med bredd och spets med finansiering från Europeiska socialfonden (ESF+). Projektets syfte är att stärka och utveckla arbetsförhållandena inom konst- och kulturfältet på Åland.

Om projektet

Kulturbyrån är huvudman för projektet och leder projektet tillsammans med en referensgrupp med samarbetspartners från Nätverksgruppen för professionella konstnärer & konstutövare, Ålands Slöjd och konsthantverk, NIPÅ, Visit Åland, Ålands Näringsliv, Ålands Musikinstitut, attraktionsstrategen vid landskapets näringsavdelning

Till projektets mål hör etablering av en tvärsektoriell branschorganisation och en samlande plattform för ökad synlighet, samt bättre försörjningsmöjligheter genom kompetensutveckling inom det konstnärliga utövandet och affärsmässigt breddande av verksamheten. Projektet ska leda till ökad sysselsättningsgrad, fler företagare, fler arbetsplatser och tillväxt av fler unga som vågar satsa på branschen. Projektets primära målgrupp är enskilda aktörer som till ca 50% utgörs av egenföretagare/enmansföretag samt frilansare inom konst- och kulturfältets hela bredd, så som visuell konst, scenkonst, musik, litteratur, dans, konsthantverk, film, design, arkitektur och mixedmedia.

Projektet ska medverka till att de strategiska målen i landskapsregeringens Kulturpolitisk strategi för Åland 2030 uppnås.

Om rollen

Projektledaren är organisatören och leder tillsammans med kulturbyrån och referensgruppen/samarbetspartners arbetet framåt. Projektledaren ansvarar för rapportering, statistik, uppföljning av ekonomin och övriga uppgifter som åläggs projektledaren. Inledningsvis utarbetar projektledaren en detaljerad aktivitets- och tidsplan baserat på projektets syften och resultatmål. Under de första 6 månaderna kontaktas nyckelpersoner som lärare, ledare, föreläsare, samt bokas lokaler och liknande arbetsuppgifter.

Som projektledare kommer du att:

- leda projektarbetet och säkerställer att projektets mål och tidsramar uppfylls

- koordinera kommunikationen med kulturbyrån och referensgruppen

- arrangera föreläsningar, nätverksträffar, workshops och liknande branschträffar

- sköta löpande administration, redovisning och rapportering gentemot Ålands landskapsregering och EU

- vara en del av landskapsregeringens kulturbyrå, där tillgång till kunskap och erfarenhet finns om sektorn.

Behörighetskrav och kompetensprofil

Behörighetskrav för tjänsten är lämplig högskoleutbildning eller motsvarande.

Meriterande är arbetserfarenhet av projektledning samt erfarenhet av budgetering, redovisning och rapportering.

För att lyckas i denna roll ser vi att du har erfarenhet av projektledning, gärna av tidigare arbete inom projekt som medfinansierats av Europeiska unionen. Vi ser också att du är strukturerad, kvalitetsmedveten, lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga.

Tillträde

Tillträde den 1.10.2024 eller enligt överenskommelse. Anställningen av projektledare gäller tre år som tillfällig tjänst. Prövotid kan komma att tillämpas.

Lön

Grundlön är 3 625,18 euro, med fulla erfarenhetstillägg 4 168,95 euro per månad.

Ansökan

Ansökningshandlingarna ska vara landskapsregeringen till handa senast den 16.9.2024.

Ansökan lämnas in via rekryteringsverktyget Teamtailor på nedanstående länk:

https://alandslandskapsregering.teamtailor.com/jobs/4827337-projektleda…

Mer information om arbetet

Närmare information om tjänsten lämnas av:

Specialsakkunnig i kulturförvaltning Gunilla G Nordlund

E-post: gunilla.g.nordlund@regeringen.ax

Telefon: +358 18 25000

Läs om att arbeta på Åland landskapsregering på vår webbplats https://www.regeringen.ax/arbete-pension/arbeta-pa-landskapsregeringen

Utbildnings- och kulturavdelningen

Till utbildnings- och kulturavdelningens övergripande förvaltning och verksamhetsområde hör utbildnings-, kultur-, arkiv- biblioteks-, ungdoms- och idrottsfrågor samt musei- och kulturarvsärenden.

Kulturbyrån handlägger ärenden som utvecklar det åländska kulturlivet och kulturarvet. Kulturbyrån ansvarar även för frågor som gäller biblioteks- och medieverksamheten samt det fria bildningsarbetet, idrott och film.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
mån, 09/16/2024 - 03:00
Arbetet börjar1 oktober eller enligt överenskommelse
Kontakta

Specialsakkunnig i kulturförvaltning Gunilla G Nordlund, +358 18 25000, gunilla.g.nordlund@regeringen.ax