Projektledare till Ålandsbanken Fondbolag

Vi söker en Projektledare till Ålandsbanken Fondbolag

Vill du arbeta på strategisk nivå i en verksamhet som präglas av långsiktig utveckling, kreativitet och tempo? Tänker du helheter men har också ett öga för detaljer? Vill du leda och arbeta med utvecklingsprojekt mot uppsatta mål i ett vinnande team?

Till Ålandsbanken Fondbolag söker vi nu en projektledare som med stort engagemang och driv vill vara med och bygga vår framtida verksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Mariehamn, Stockholm eller Helsingfors.

Om rollen

Som projektledare kommer du att ansvara för att leda projekt och berörda resurser från start till mål så att uppsatta mål, kvalitet, tid och budget uppnås. Du rapporterar direkt till VD samt att du leder vanligtvis flera projekt parallellt vilket ger en omväxling och, över tid, en möjlighet att bli bekant med flera delar i vår verksamhet, våra produkter och distributörer.

Typiska delar i din arbetsvardag inkluderar att:

- analysera behovsbilden och sätta upp ramar och målsättningar för projektet

- ta fram krav-, tid- och projektplan

- utvärdera olika leverantörer inför eventuell IT-upphandling

- genomföra riskanalys

- hålla regelbunden dialog och följa upp progress med både interna projektmedlemmar och leverantörer

- presentera projektstatus och ta fram beslutsunderlag till beställare, styrgrupp & ledningsgrupp

- prognostisera kostnader och löpande följa med utfallet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att driva projekt inom IT- och/eller verksamhetsutveckling. Du har kunskaper och erfarenheter om metoder och verktyg för projektledning som tex projektmodeller och agila arbetssätt. Du får gärna ha en utbildning på högskolenivå, inom tex ekonomi, IT eller annan för tjänsten lämplig inriktning. Svenska är koncernens arbetsspråk men på Ålandsbanken Fondbolag tillämpar vi i vardagen flera olika språk så som svenska, finska och engelska.

Din profil

För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara driven och lösningsorienterad. Du har en förmåga att prioritera utgående från affärsnytta och på ett strukturerat sätt leda dina projekt framåt mot satta deadlines och målsättningar. Du är en teamplayer som precis som vi värnar om att skapa framsteg och samtidigt tar stöd av varandra. Slutligen har du också en vilja att utveckla dig själv och din arbetsmiljö inklusive våra arbetssätt till att ständigt bli snäppet bättre.

Att bli en del av oss

Som en del av Ålandsbanken Fondbolag erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av koncernens värdeord: Ambitiösa, Personliga och Ansvarsfulla. Hos oss får du vara med och förändra, förbättra och utveckla vår verksamhet. Du kommer att få arbeta med kunniga och ödmjuka kollegor samt en ledning som ser till både gruppens och den enskilda individens bästa.

Att arbeta inom Ålandsbankenkoncernen

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som blir en del av laget Ålandsbanken!

https://www.alandsbanken.ax/om-oss/karriar/arbeta-pa-alandsbanken

Närmare information om tjänsten kan du få av VD för Ålandsbanken Fondbolag, Carola Nilsson +358 40 824 4196, onsdagen den 23.10 mellan kl. 10.00-12.00 eller rekryterare John Boman, john.boman@alandsbanken.fi. Välkommen att registrera din ansökan (CV och personligt brev) i vårt rekryteringsverktyg senast den 31.10.2024.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
tors, 10/31/2024 - 02:00
Kontakta

VD för Ålandsbanken Fondbolag, Carola Nilsson, +358 40 824 4196, onsdagen den 23.10 mellan kl. 10.00-12.00 eller rekryterare John Boman, john.boman@alandsbanken.fi