Intendent vid Ålands Jakt- och Fiskemuseum

Stiftelsen Ålands jakt- och fiskemuseum söker en intendent

Vår medarbetare övergår till nya utmaningar varför tjänsten lediganslås.

Stiftelsen Ålands jakt- och fiskemuseum förvaltar ett unikt materiellt och immateriellt kulturarv för framtiden. Museet slog upp sina dörrar år 1995 och har gått in i en spännande utvecklingsfas som, lagom till museets 30 årsjubileum, utmynnar i en delvis förnyad basutställning. Även fastigheten genomgår en uppdatering ifråga om förvaltning, underhåll och drift.

Intendenten leder och utvecklar verksamheten i enlighet med stiftelsens stadgar och verkställer styrelsens beslut samt ansvarar för museets ekonomi. Intendenten förbereder styrelsens möten i vilken intendenten, som även är förman för museets övriga personal, är föredragande och sekreterare.

Vi söker en flexibel person som kan ta ansvar för administration, ekonomi, marknadsföring, kommunikation, personalärenden, museibutik, kassa och fastighet. För närvarande har intendenten jobbat 80% av heltid med fast månadslön och flexibla arbetstider men styrelsen är även öppen för andra arrangemang enligt överenskommelse.

Du skall gärna ha erfarenhet av administration och budgetarbete som tex uppgörande av mål och uppföljning av resultat, fakturering samt av att författa bidragsansökningar. Bokföring och löneutbetalningar sköts genom köptjänst. Till tjänsten hör utställningsproduktion och annat förmedlingsarbete inom museets verksamhetsområde varför erfarenhet av musealt arbete, föremålshantering och katalogisering är meriterande. I arbetet ingår även guidning och kontakt med media. Du är förtrogen med digitala forum och van att arbeta självständigt och ta initiativ.

Är Du den som har examen inom traditionsvetenskaper (t.ex. museologi, etnologi, historia, naturvetenskaper) eller innehar en annan lämplig examen och har ett intresse för att förmedla kunskap och information om jaktens och fiskets historia på Åland så är Du den vi söker. Vi förutsätter att Du kan flera språk och tycker om att jobba med kundservice. För ett lyckat utfall behöver Du vara öppen för flexibla arbetstider och kan när det förutsätts även jobba kvällar och helger.

Tillträde enligt överenskommelse. 6 månaders prövotid tillämpas.

Ansökningar, löneanspråk jämte CV med referenser lämnas gärna i ett sammanhängande dokument i pdf-format senast 11.11.2024 till info@jaktfiskemuseum.ax eller Ålands jakt-och fiskemuseum, Fiskeläge 37, 22270 Eckerö

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
mån, 11/11/2024 - 02:00
Arbetets varaktighettillsvidare
Arbetstid80% eller enligt överenskommelse
Lönlöneanspråk
Skicka ansökan till

info@jaktfiskemuseum.ax

Kontakta

Styrelseordförande Rainer Juslin, +358 (0)505119955, rainer.juslin@aland.net