HR-specialist

Är du en driven lagspelare med ett intresse för att utvecklas inom HR-frågor? Vi söker nu en HR-specialist till avdelningen Hållbarhet & HR!

Om tjänsten

Vi söker nu en engagerad och driven HR-specialist som vill vara med och forma framtidens bank. Du kommer att ingå i teamet Rekrytering & Kompetensutveckling där fokus främst ligger på operativt och strategiskt arbete inom hela rekryteringsprocessen, allt från att attrahera dom bästa talangerna och se till att vår onboarding är toppklass till att jobba med lärande genom hela vår organisation och till alla våra medarbetare.

Dina arbetsuppgifter är varierande och utvecklande. Organisationens möjlighet till aktivt lärande är en del av teamets dagliga arbete och du kommer bl.a. att koordinera och utveckla lärandeinsatser. Inom rekrytering sträcker sig ditt ansvar från ax till limpa och att utveckla våra arbetssätt som säkerställer att nyanställda får en god och sömlös start på sin anställning. Du arbetar i nära samarbete med organisationen med rekrytering inom alla våra verksamhetsområden och bidrar aktivt till utveckling inom området. De områden och processer du ansvarar för driver du framåt på ett självständigt vis, men i nära samarbete med teamet.

Till arbetet hör även bland annat stöd till chefer och medarbetare i HR-relaterade frågor och hantering och administration av övriga HR-relaterade processer. Vi arbetar datadrivet där vi analyserar vårt eget arbete och jobbar aktivt med förbättringar och utveckling.

Din profil

Vi tror att du som attraheras av denna tjänst har erfarenhet av tidigare arbete där du på liknande sätt har drivit ett ansvarsområde framåt, jobbat med processutveckling eller kanske samordnat och koordinerat större helheter. Om du inte redan har erfarenhet av arbete med HR så kommer du att få lära dig av dina kollegor i teamet. Oavsett om du är i början av din HR-karriär eller redan har liknande arbetserfarenheter så lägger vi stor vikt vid dina personliga kompetenser. Vi söker dig som:

Har en stark kommunikationsförmåga och förmåga att bygga goda relationer.

Hos oss är relationer viktigt, vi uppmuntrar varandra och är måna om att proaktivt skapa goda relationer med våra samarbetspartners i organisationen.

Är lösningsorienterad och lockas av att självständigt driva ditt eget arbete framåt utifrån målsättningar. Det arbete du utför bidrar till hela organisationens utveckling.

Har en hög känsla för integritet och ett arbetssätt som präglas av struktur och noggrannhet i det du åtar dig.

Vårt arbetsspråk är svenska, vilket du behöver behärska väl i tal och skrift, men det är starkt meriterande om du dessutom talar finska.

Att bli en del av oss

På avdelningen Hållbarhet & HR är vårt uppdrag att stöda hela verksamheten i de processer som avser vår viktigaste resurs - Ålandsbankens medarbetare. Inom avdelningen arbetar vi både strategiskt och operativt inom olika ansvarsområden och jobbar kontinuerligt i utvecklingsprojekt inom HR-området. Hållbarhet är en naturlig del i det arbete vi gör. Som en del av team Rekrytering & Kompetensutveckling erbjuder vi dig en plats i ett kunnigt och ambitiöst team. Vi arbetar i nära samarbete med våra kollegor inom hela koncernen och våra leveranser har ofta koncernledningen som mottagare.

Som en mindre aktör på marknaden erbjuder Ålandsbanken en arbetsmiljö där varje medarbetare tar på sig betydande personligt ansvar och får en bredare förståelse för hela verksamheten. Vårt arbetsklimat präglas av en hög ambitionsnivå i vår leverans, en personlig touch i samarbetet med kollegor i hela verksamheten, samt en stark känsla för ansvar.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta på Ålandsbanken: https://www.alandsbanken.fi/sv/om-oss/karriar/arbeta-pa-alandsbanken

Vill du veta mer?

Närmare upplysningar kring tjänsten ges av Gruppchef HR Camilla Husell

(camilla.husell@alandsbanken.fi) eller av Hållbarhets- & HR chef Linda Lund (linda.lund@alandsbanken.fi).

Vi ser fram emot din ansökan senast den 22a september. Varmt välkommen!

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
sön, 09/22/2024 - 03:00
Arbetets varaktighetTillsvidare
ArbetstidHeltid
Kontakta

Närmare upplysningar kring tjänsten ges av Gruppchef HR Camilla Husell (camilla.husell@alandsbanken.fi) eller av

Hållbarhets- & HR chef Linda Lund (linda.lund@alandsbanken.fi).