Förvaltningschef

Statens ämbetsverk på Åland lediganslår tjänsten som förvaltningschef.

Förvaltningschefen handhar lednings- och personalärenden, juridiska förvaltningsuppgifter som rör ämbetsverkets verksamhetsområden, beredskapsärenden samt fungerar som sekreterare för Ålandsdelegationen. Enligt ämbetsverkets arbetsordning fungerar dessutom förvaltningschefen som notarius publicus.

Kompetenskrav för tjänsten är högre högskoleexamen. Dessutom krävs utmärkt förmåga att använda svenska i tal och skrift samt nöjaktig förmåga att förstå finska. Kunskap om självstyrelsen och erfarenhet av tillämpningen av självstyrelselagen och landskapslagstiftningen är meriterande. Utöver detta kommer även följande att vägas in: den sökandes språkkunskaper utöver nämnda, tidigare erfarenhet av beredskapsärenden samt med hänsyn till uppgifterna som notarius publicus, en jurist examen. När statliga tjänster besätts på Åland tillmäts särskild betydelse att den som anställs har kännedom om landskapets förhållanden eller är bosatt i landskapet.

Lön för tjänsten är 6.942,12 euro per månad. En särskild ersättning för sekreterarskapet i Ålandsdelegationen tillkommer. Tjänsten tillträds från och med den 1 november 2024.

Ansökningshandlingarna jämte CV tillställs Statens ämbetsverk på Åland, i första hand elektroniskt via Valtiolle.fi, i andra hand till ämbetsverkets postadress: PB 58, 22101 Mariehamn eller per e-post: info@ambetsverket.fi senast den 25 september 2024 kl. 16.15. Både i ansökan och på kuvertet ska ID-numret (6786) anges.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av förvaltningschef Henrik Lindeman. Med den sökandes samtycke kan en normal säkerhetsutredning av personen som väljs till tjänsten göras.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
ons, 09/25/2024 - 03:00 kl. 16:15
Arbetet börjar1 november