Chef Fondadministration Ålandsbanken Fondbolag

Vi söker en Chef för Fondadministrationen till Ålandsbankens Fondbolag.

Fondadministrationen är i en bärande roll inom vår Kapitalförvaltning med ansvar för våra placeringsfonders värdeberäkning, säljstöd och kommunikation. Vårt förvaltade kapital uppgår till cirka 10 miljarder euro. Vår verksamhet växer och kommer att bli ännu mer internationell i framtiden.

Fondadministrationen administrerar såväl våra UCITS-fonder som våra specialplaceringsfonder, exempelvis Ålandsbanken Bostadsfond Specialplaceringsfond, Ålandsbanken Vindkraft Specialplaceringsfond och Ålandsbanken Havsvind I Kb. Som chef för fondadministrationen arbetar du tätt med våra portföljförvaltningsteam som finns både i Helsingfors och i Stockholm.

Motiveras du som ledare för vår fondadministration av att vara med och utveckla vår växande affär, förbättra och förvalta system och interna processer samt har ett framåtsträvande tänk? Hos oss kommer du att kunna påverka och utveckla, både teamet och verksamheten, tillsammans med Fondbolagets ledning. Ditt team är beläget främst i Mariehamn och du rapporterar direkt till Fondbolagets vd.

Din roll

- Som chef för fondadministrationen är din huvudsakliga arbetsuppgift att ansvara för den dagliga verksamheten inom fondadministrationen.

- Du ansvarar självständigt för en effektiv fördelning av arbete och resurser inom teamet som består av cirka 10 personer.

- Du identifierar och löser utmaningar, följer strukturerat upp teamets utveckling och stöder medarbetarnas utveckling med ditt ledarskap.

- Du deltar i nyutveckling men följer upp och utvecklar även befintliga processer, rutiner och dokumentation för att förbättra dem ytterligare.

- I din roll har du ett nära samarbete med både koncernen och externa partners.

- Du är en del av Fondbolagets ledningsgrupp.

Din profil

- Vi söker dig som har erfarenhet av att driva en Back-Office eller Middle-Office-verksamhet inom finanssektorn i Norden och har samarbetat med olika aktörer inom Europa.

- Rollen förutsätter mångårig arbetslivserfarenhet i motsvarande roll och gärna goda kunskaper inom kapitalmarknads- eller finansieringsbranschen. Du har ekonomisk kunskap och erfarenhet av finansmarknaden.

- Du drivs av förändring och ledarskap i vardagen, samt trivs i en roll där du ansvarar för ett teams verksamhet och utveckling.

- Förutom svenska (koncernspråk) och finska förutsätter vi goda kunskaper i engelska.

Att arbeta på Ålandsbanken

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som blir en del av laget Ålandsbanken!

https://www.alandsbanken.fi/sv/om-oss/karriar/arbeta-pa-alandsbanken

Vill du veta mer?

Närmare information ges av vd Carola Nilsson +358 40 824 4196 måndagen den 7.11 klockan 12:00-14:00.

Ansökningstiden går ut 21.11.2024. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
mån, 11/25/2024 - 02:00
Kontakta

Närmare information ges av vd Carola Nilsson +358 40 824 4196 måndagen den 7.11 klockan 12:00-14:00.