Avdelningschef Intern Revision

Vi söker nu en Avdelningschef till avdelningen Intern Revision

Är du redo att ta nästa steg i din karriär och leda vår interna revision på Ålandsbanken? Just nu söker vi en driven och kommunikativ Avdelningschef till avdelningen Intern Revision. Detta är en fantastisk möjlighet för dig som vill arbeta med ett intressant uppdrag på en dynamisk och utmanande arbetsplats där varje medarbetare gör skillnad.

Intern revision granskar på uppdrag av styrelsen att organisationens riskhantering är effektiv och att bankens interna kontroller fungerar på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Som Avdelningschef vid Intern revision är ditt huvudsakliga uppdrag att ansvara för granskningsarbete och lämna förslag till förbättringar av verksamhetens riskhantering och kontroll, samt bidra till en sund och effektiv intern styrning. Uppdraget utförs genom ett riskbaserat arbetssätt, och präglas av oberoende, integritet och hög kompetens.

Du arbetar både strategiskt och praktiskt då du genomför riskanalyser, granskningar, uppföljningsarbete, samt tar fram förslag på årlig revisionsplan. Du kommunicerar resultaten till verksamhet, ledning och styrelse.

Som Avdelningschef för Intern Revision på Ålandsbanken kommer du att:

Leda och utveckla avdelningen för Intern revision, säkerställa att vi uppfyller högt ställda krav och standarder.

Planera och genomföra revisionsplan inom olika delar av verksamheten.

Identifiera och analysera risker samt föreslå åtgärder för effektiv hantering av dessa.

Ha en viktig roll i bankens förbättringsarbete och bidra till vår strävan att vara en bank i framkant.

Avdelningschef för Intern revision arbetar koncernövergripande och bör ha en god förståelse för hela organisationen, dess arbetssätt och samverkan, samt omvärldens förändringar. Detta möjliggör att strukturerat utvärdera och förbättra effektiviteten i riskhantering, intern kontroll och ledningsprocesser, samt tillhandahålla internrevisionstjänster som bidrar till organisationens framgång.

Avdelningen Intern revision är baserad i Mariehamn på Åland. Vi ser gärna att du som söker är baserad på Åland, men även Stockholm eller Helsingfors är möjliga placeringsorter. Arbetet förutsätter då arbetsresor till Åland där ditt team finns.

Din bakgrund

Vi tror att du som söker har en gedigen erfarenhet av intern revision eller motsvarande kunskaper inom finanssektorn. För att lyckas i rollen är det viktigt att ha en stark förståelse för branschens verksamhetsområde och produktutbud. Utöver en högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område så förutsätter rollen att du är Certifierad Intern Revisor (CIA).

Arbetsspråket är svenska och arbetet kräver mycket goda svenskkunskaper i tal och skrift. Kunskaper i övriga språk, såsom engelska och finska, är till din fördel.

Din profil

För att lyckas i rollen är det viktigt att du som person innehar en stark känsla för integritet och ett arbetssätt som präglas av oberoende. I kontakten gentemot ledning, myndigheter och medarbetare i verksamheten är det avgörande att du har en god kommunikativ förmåga. Vidare tror vi att du är nyfiken på omvärlden och har ett intresse av att ständigt utveckla dina kompetenser och avdelningens arbetssätt. Som ledare i Ålandsbanken förutsätter vi att du innehar goda ledaregenskaper och leder avdelningen på att sätt som är förenligt med Ålandsbankens värderingar - Ambitiöst, Personligt och Ansvarsfullt.

Att arbeta på Ålandsbanken

Ålandsbanken är en utmanare inom bankvärlden och verkar på Åland, i Finland och i Sverige. Vi är kända för vårt kundfokus och kreativa lösningar. Som en mindre aktör i marknaden får du hos oss en unik möjlighet att ta stort personligt ansvar och att få en bredare förståelse för hela banken. Vår kultur präglas av ambition, ansvarstagande och ett nära och personligt samarbete - det är så vi bygger framtidens bank. Vi uppmuntrar till lärande och utveckling och arbetar tätt tillsammans för att nå våra gemensamma mål.

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som blir en del av laget Ålandsbanken! https://www.alandsbanken.se/om-oss/karriar/arbeta-pa-alandsbanken

Vill du veta mer?

Närmare information kring tjänsten ges av Ulrika Valassi, Ålandsbanken styrelse (ulrika@aumgt.se) eller Camilla Husell, HR (camilla.husell@alandsbanken.fi). Du är välkommen att sända din ansökan senast den 22 september.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
sön, 09/22/2024 - 03:00
Arbetets varaktighetTillsvidare
ArbetstidHeltid
Kontakta

Närmare information kring tjänsten ges av Ulrika Valassi, Ålandsbanken styrelse (ulrika@aumgt.se) eller Camilla Husell, HR (camilla.husell@alandsbanken.fi).