Överlärare / lektor inom IT

Vi söker en utvecklingsorienterad överlärare eller lektor till vårt utbildningsprogram i informationsteknik. Till arbetsuppgifterna hör undervisning och handledning av studerande samt programansvar. Alla våra lärare förväntas delta i forskning och utveckling och som överlärare har du ansvar för forskningsverksamheten och därtill hörande publicering. Du förväntas också samarbeta aktivt med näringslivet i olika utvecklingsprojekt.

Som programansvarig leder du programmets utveckling både innehållsmässigt och pedagogiskt tillsammans med de övriga lärarna inom programmet och högskolan. Vi arbetar i enlighet med moderna högskolepedagogiska principer där ett handledande grepp och digitala lösningar är centrala Tjänsten bestäms enligt din formella behörighet.

Ett större utbildningsplansarbete inleddes hösten 2023, vilket ger dig en möjlighet att vara med och forma framtidens IT-utbildning. Vi förväntar oss att du har kunskap och erfarenhet inom flera av följande ämnen:

- Artificiell Intelligens, särskilt maskininlärning

- algoritmer och matematisk modellering

- dator- och nätverkssystem

- datakommunikation

- mjukvaruutveckling och interaktionsdesign

- drift och utveckling av IT-system

- molnplattformar

- projektarbeten med agila metoder

- IT- och cybersäkerhet

- samarbete med branschen och olika aktörer inom och utom projekt

- ledarskap

- för överlärare krävs erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete

Behörighetskrav

För lektorstjänst:

- Lämplig högre högskoleexamen

- Yrkeslärarbehörighet eller beredskap att vid sidan av arbetet ta itu med behörighetsgivande studier

- Minst tre års praktisk erfarenhet i uppgifter som motsvarar examen

För överlärartjänst:

- Lämplig licentiat- eller doktorsexamen

- Yrkeslärarbehörighet eller beredskap att vid sidan av arbetet ta itu med behörighetsgivande studier

- Minst tre års praktisk erfarenhet i uppgifter som motsvarar examen

Övriga kompetenser

Du behöver ha god samarbets- och kommunikationsförmåga och god organisatorisk förmåga. Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift. Du förväntas kunna planera, genomföra och examinera både teoretiska och praktiska kurser från grund- till avancerad nivå. Erfarenhet av studerandecentrerade samt digitala undervisningsformer på högskola/universitet är mycket meriterande. Vi ser gärna att du är en utvecklingsorienterad person som trivs att utvecklas tillsammans med andra.

Vi erbjuder dig

Som arbetsgivare är vår högsta prioritet att erbjuda en god arbetsmiljö där alla medarbetare trivs och mår bra. Vi erbjuder dig ett mångsidigt, socialt arbete i en dynamisk arbetsmiljö med aktivt tempo i ett engagerat team. Vid Högskolan på Åland har du möjlighet att utveckla din egen kompetens samt delta i utvecklandet av utbildningsprogrammet. Som anställd får du ta del av många fina förmåner såsom omfattande friskvårdsförmån (motion, kultur och massage), utökad företagshälsovård och lunchförmån. Som lärare vid Högskolan har du 12 lediga veckor under året och möjlighet att själv välja tid och plats för ditt arbete under 28% av arbetstiden.

När du skickar in din ansökan till oss får du ALLTID ett automatiskt svarsmeddelande per e-post att vi har mottagit din ansökan. Om du inte får ett sådant meddelande behöver du ta kontakt med högskolan per e-post till hr@ha.ax.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
22.05.2024
Arbetet börjar1 augusti
Arbetets varaktighetTillsvidare
ArbetstidArbetstiden är 1600 h/läsår
LönEnligt Årsarbetstidsavtal för Högskolan
Skicka ansökan till

Din ansökan med CV och eventuella andra dokument (ex. din pedagogiska grundsyn) och meriter som du vill åberopa vill vi ha i PDF-format och vi önskar att du skickar dem per e-post med märket "överlärare/lektor inom IT" till adressen jobb@ha.ax.

Kontakta

Vicerektor Patric Granholm, +358 (0)18 537 745, patric.granholm@ha.ax