Avdelningscontroller till Infrastrukturavdelningen

Är du en skicklig och energisk controller med passion för att optimera resurser och maximera resultat? Har du erfarenhet inom budgetering och planering samt ett öga för detaljer? Då är det här din chans att bli en nyckelspelare i vårt dynamiska team här på Infra.

Om rollen

I rollen som avdelningscontroller för Infrastrukturavdelningen kommer du att vara en central figur i vår strävan att förbättra och optimera avdelningens ekonomiska framtid. Din uppgift blir att inte bara hantera budgetplaneringen, utan också att strategiskt analysera och presentera ekonomiska data för att driva effektivitetsförbättringar och kostnadsbesparingar. Genom nära samarbete med dina kollegor inom avdelningen och Finansavdelningen, kommer du att säkerställa att våra resurser används på bästa möjliga sätt och kontinuerligt följa upp på budgetar och mål konterat för risk.

Din roll sträcker sig också till att vara stödjande i avdelningens ekonomiska frågor och tvister, ofta relaterade till avtal, samt att vara med och utveckla och förnya avdelningens strategiska riktlinjer och policydokument.

Det är en utmanande och stimulerande roll där du kommer att få möjlighet att växa och utvecklas som ekonom och ledare. Ditt jobb kommer att vara självständigt samtidigt som du kommer att få coaching i din roll att växa. Du kommer att jobba tillsammans med Ledningsgruppen för att få en fullständig bild av avdelningens strategi, riskhantering och löpande verksamhet.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll ser vi att du har följande kvaliteter och meriter:

- en stark motivation att växa och utvecklas i din karriär

- 3-årig utbildning inom ekonomi på högskolenivå

- starka analytiska färdigheter och förmåga att tolka komplexa ekonomiska data

- förmåga att kommunicera och samarbeta effektivt

- förmågan att se helheten i ett större sammanhang /perspektiv

- intresse och motivation för att arbeta med strategisk planering och utveckling

- goda kunskaper i svenska och engelska.

Behörighetskrav

En 3 årig högskoleexamen med ekonomisk inriktning, erfarenhet i redovisning, bokföring, och budgetering.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där din kompetens och initiativ uppmuntras och uppskattas. Du kommer att få möjlighet att arbeta med engagerade kollegor och bidra till att forma Infrastrukturavdelningens framtid.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse. Prövotid tillämpas.

Lön

Lön utgår enligt erfarenhet i lönespannet 3 110,36 - 3 972,24 euro/månad. Ett allmänt tillägg om 121,24 euro/månad tillkommer.

Ansökan

Om du är redo för nästa steg i din karriär och vill vara en del av vårt team, skicka in din ansökan redan idag! Välkommen att bli en del av vår resa mot framgång inom landskapsregeringen. Ansökan görs via landskapsregeringens hemsida: https://alandslandskapsregering.teamtailor.com/jobs/3739634-avdelningsc…

Skicka dina ansökningshandlingar med CV senast 24.5.2024

Mer information om arbetet

Närmare information om tjänsten lämnas av byråchef Gustav Blomberg.

Telefon: +358 18 25140

E-post: gustav.blomberg@regeringen.ax

Läs mer om att arbeta på Ålands landskapsregering https://www.regeringen.ax/arbete-pension/arbeta-pa-landskapsregeringen

Infrastrukturavdelningen

Infrastrukturavdelningen vid Ålands landskapsregering sköter strategisk trafikplanering, byggande och underhåll av vägar, broar, färjor, hamnar och farleder, trafiksäkerhetsfrågor samt tillser en fungerande färjetrafik, kollektivtrafik och flygtrafik, och har även ansvar för bygg- och bostadsfrågor, el- och energifrågor samt geografiska informationssystem. Avdelningen har ca 120 anställda och en nettobudget på ca 55 Meuro.

Fakta om tjänsten